Е упис ученика у први разред

Поштовани  родитељи,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, настоји да се из године у годину, како родитељима / другим законским заступницима ученика , тако и овлашhеним лицима у школама, олакшају активности у вези са уписом деце у школу. И ове године he родитељима бити доступна услуга еЗаказивање терминa за yпиc и тестирање детета у ОШ, као и сама апликација овлашhеним лицима.

Апликација  је родитељима  доступна од 22.03. до 28.05.2021. У том периоду, родитељи би требало да се, у складу са територијалном припадношћу, пријаве школи, како би школа имала информације о броју ученика који ће похађати први разред школске 2021/22. године.

Значи,  родитељи / други законски заступници, који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

– Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију   eID.gov.rs

– Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)

– Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

– Извод из матичне књиге рођених

– Уверење о пребивалишту

– Уверење о похађању припремног предшколског програма

– Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

Школа ће  да понудити  термине за  тестирање детета  (проверу зрелости за полазак у школу) од стране стручних сарадника, психолога и педагога ОШ Свети Сава, па ћете у складу са тим да одаберете време када можете да доведете дете.  

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се на контакт телефон ОШ Свети Сава Трстеник 037-31-00-262 , Иван Максимовић, овлашћено лице за Е-упис.

Упис деце у први разред , у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од  1. априла до 31. маја 2021. године. У заказаном термину, стручни сарадник ће тестирати дете.

Scroll to Top